Microneedling

Microneedling is een traject waarbij gebruik wordt gemaakt van micronaalden die in een automatische pen worden geplaatst om in de buitenste huidlaag microkanalen te creëren. De huid is een beschermingsorgaan en heeft een natuurlijke barrière, ontworpen om bepaalde indringers buiten te houden. Daarom dringt slechts een klein percentage van de actieve ingrediënten de epidermis binnen. 

Werking Microneedling  

Microneedling helpt bij het creëren van kleine gaatjes (microkanalen). Zie het als kleine deurtjes die slechts een korte tijd na de behandeling openblijven voordat de huid zich weer afsluit met nieuwe huidcellen. Tegelijkertijd heeft Microneedling ook langetermijneffecten. Door deze microscopisch kleine ‘microkanalen’ in de huid te creëren, wordt de dermis namelijk gedwongen om over te schakelen naar de ‘verdedigingsmodus’. Hierdoor komt de wondgenezingsreactie in actie , wat resulteert in een vergrote groei van elastine en collageen. De bouwstenen elastine en collageen, zijn belangrijk voor een stevige en veerkrachtige huid. 

Hoe gaan wij te werk?

Door in kuurverband een reeks Microneedling behandelingen achter elkaar te doen, kunnen we rimpels en fijne lijntjes verminderen, kunnen zelfs atrofische acnelittekens worden verbeterd. Zonschade en een egale huidtextuur kunnen ook worden bevorderd door Microneedling. Hiernaast kan Microneedling hyperpigmentatie en zelfs hardnekkige littekens (die bijvoorbeeld opliggend zijn) vervagen. 

Wij raden aan om Microneedling in kuur van 4 tot 8 behandelingen achter elkaar te doen. We zetten krachtige cocktails met de meest effectieve en actieve ingrediënten, peptiden en groeifactoren in die we met de Skin pen daar in de huid kunnen krijgen waar ze nodig zijn voor de meest optimale resultaten. 

Om het geheel nog eens extra een boost te geven raden we aan om na iedere Microneedling behandeling CELLUMA LED-licht Therapie toe te passen om zo de celvernieuwing nog eens te bevorderen en nog mooiere resultaten te behalen.