CELLUMA LED-lichttherapie

Bij lichttherapie gaan we het huidweefsel blootstellen aan zichtbaar licht met speciale golflengten (nanometers) om een biochemische reactie te ontlokken aan onze huidcellen. We gaan dus de cellen een nieuwe boost geven waardoor ze hun natuurlijke functie opnieuw beter gaan uitoefenen. 

Welke lichtkleuren hebben welk doel?  

  • Rood licht zorgt voor het verminderen van de tekenen van veroudering en zorgt voor een gezonde gloed. Het rode licht kan dieper doordringen in de dermis, waardoor de fibroblasten en keratinocyten gestimuleerd worden en zo de aanmaak van collageen en elastine weer op peil brengen.  Eczeem; Labo studies tonen aan dat rood licht de eczeem huid verbeterd en de jeuk verminderd. Rood licht is ideaal na een peeling, microneedling of na Superboost. Rood licht verminderd de tekenen van veroudering en bevorderd een jeugdige gloed.
  • Blauw licht zorgt ervoor dat de oppervlakkige infecties, zoals bijvoorbeeld de P. acnes bacteriĆ«n zichzelf vernietigen. Blauw licht zetten we in kuurverband in bij het verminderen van verschillende vormen van acne als acne rosacea. Zeg vaarwel tegen  puistjes en verwelkom een heldere, stralende huid.
  • Bijna Rood licht heeft een verdedigingsfunctie in het ontstekingsproces, deze zetten we in als pijnbestrijding 
  • Rood en Bijna infrarood bieden beide structurele kracht aan de huid, haar en nagels. Zorgt voor een mooie verheldering, kleur en verbeterde textuur aan de huid. Ook zijn ze beide essentieel voor ontstekingsreacties. Ervaar pijnverlichting en versnelde wondheling voor een optimaal herstel. 

Tijdens de Celluma Led licht Therapie stellen we een dominante kleur in, maar alle kleuren werken wel altijd samen om zo alle functies te stimuleren. 

CELLUMA LED-lichttherapie bij pijn

Celluma Pro LED licht therapie kunnen we dus ook inzetten bij pijnverlichting en bestrijding. Denk aan pijnlijke nek, schouders, onderrug. Door dit te combineren met Icoone Laser-Med mechanische bindweefselmassage kunnen we eerst de pijnlijke plek vriendelijk en pijnloos los masseren en daarna met bijna rood licht therapie door te dringen tot in het spierweefsel en botten. Leukocyten die ons lichaam beschermen bevinden zich hier.