Microblading

Microblading; een semi-permanante teckniek waarbij er met flinterdunne naaldjes in de vorm van een mesje kleine sneetjes worden gemaakt en opgevuld met inkt oftewel de “hairstroke” teckniek. Dit geeft een zeer natuurlijk effect. Microblading is helaas niet geschikt op iedere huid, daarom bieden wij hiervoor een gratis intake zodat wij eerst kunnen bepalen of deze behandeling toegepast kan worden.
*Uiteraard doen wij ook alleen epileren en waxen van de wenkbrauwen.

Voordelen

De wenkbrauwen zitten voortaan altijd mooi in model! Wenkbrauwmake-up is niet meer nodig! De behandeling is heel secuur. Wenkbrauwhaartjes worden nagebootst voor een natuurlijk effect. Je hebt één tot twee jaar plezier van je wenkbrauwen, daarna moet het bijgewerkt worden om het gewenste resultaat te behouden. Doe je dit niet, dan vervagen de hairstrokes langzaam.

Methode

Deze (semi-) permanente make-up methode is iets anders als een tatoeage. Het is een pigment dat aan het oppervlak van de huid wordt ingebracht en vanzelf door de huid eruit wordt gewerkt. Daardoor zal het gezette pigment in de loop der tijd vervagen. Hoe snel dit gaat, is per persoon verschillend. Gemiddeld is het na één tot anderhalf jaar aan te raden een opfrisbehandeling te doen.

Resultaat

Na de eerste behandeling is het pigment heel sterk. Na een week is het pigment 30 tot 40% lichter geworden. Op dat moment is het resultaat beter te beoordelen. Om deze reden is een tweede behandeling van belang om het pigment aan te sterken en eventueel bij te sturen in kleur of intensiteit. 

Voor wie? 

Microblading is geschikt voor iedereen die graag wil opstaan met wenkbrauwen die niet getekend hoeven te worden en altijd goed eruitzien. Echter zijn er wel enkele contra-indicaties waardoor het helaas niet bij iedereen mogelijk is. De contra indicaties zijn: hemofilie, chronische huidziekten, contactallergie, diabetes, immuunstoornissen, hart- en vaatafwijkingen, eczeem in het gezicht en het gebruik van bloedverdunners.

Ook is deze behandeling niet geschikt voor huid met (veel) rimpels of een erg vette huid. We bekijken graag met jou naar de mogelijkheden! Bel gerust voor een intake, dan kijken wij naar jouw huid en de mogelijkheden van microblading.

Mocht microblading niet voor jou geschikt zijn, heeft onze collega Vip Cosmetics een alternatieve (semi-) permanente make-up behandeling. Dit bieden wij ook aan in onze salon.